Over Wellnesszoeker

Gebaseerd op ervaring en expertise
Welkom op Wellnesszoeker.nl, de eerste complete Wellness zoekmachine gebaseerd op ervaring en expertise. Op Wellness.nl staan - niet beperkt tot een enkele fabriek of groothandel -alle gerenommeerde Nederlandse leveranciers van de Wellness producten zwembaden, whirlpools en sauna's.
Na het invullen van uw postcode heeft u met één muisklik toegang tot de Wellness bedrijven in uw eigen regio!

Zorgeloos genieten en blijven genieten
Een eigen zwembad, sauna, stoomcabine of whirlpool... Het is de droom van heel veel mensen. Maar, waar kunt u met uw wensen het beste terecht? Waar krijgt u het advies dat precies bij uw dromen aansluit? En niet onbelangrijk, hoe voorkomt u dat uw droom in een nachtmerrie verandert?

De juiste consument bij de juiste dealer
Nog te vaak denken consumenten, 'Ik koop het product zo goedkoop mogelijk en de service regel ik later wel in de buurt.' Klinkt leuk, maar zo werkt het niet in de Wellness-branche. Niet bij een leverancier gekocht betekent dat u achteraan in de wachtrij komt, en dat u gegarandeerd de hoofdprijs betaalt!
Ook komt het voor dat, bijvoorbeeld, een Utrechtse dealer in Zeeland een Wellness product plaatst, en omgekeerd. Omdat de consument geen leverancier in de buurt wist te vinden. Wellnesszoeker.nl zorgt ervoor dat de juiste consument bij de juiste dealer terecht komt!

Bespaar uzelf onnodige ergernis achteraf
Op Wellneszoeker.nl vindt u niet alleen alle leveranciers bij u in de buurt. U kunt zich op onze site ook uitstekend voorbereiden op een bezoek aan een Wellness leverancier. Want er zijn ongelofelijk veel verschillende producten, die vaak ook technisch erg complex kunnen zijn. Op Wellnesszoeker.nl vindt u actuele tips over de laatste ontwikkelingen in de Wellness-markt. Door vooraf op een paar simpele zaken op een rij te zetten, kunt u veel beter de juiste keuze maken. U bespaart uzelf zo niet alleen veel tijd, maar ook veel onnodige ergernis achteraf.

Veel vraag naar gericht advies
Wellnesszoeker.nl is een initiatief van Rob Haarlemmer. Sinds 1995 bezoekt Haarlemmer namens verschillende fabrieken de bouwers en leveranciers van zwembaden, sauna's en whirlpools in Nederland. Door de enorme (zeker ook technische) ontwikkelingen in de Wellness-branche in de laatste jaren, is de Wellnessmarkt in Nederland sterk gegroeid. En door die stijgende vraag naar Wellness ontstonden er ook veel vragen bij de consument. Steeds vaker werd Haarlemmer om gericht advies gevraagd door vrienden en kennissen, omdat men 'het niet kon vinden' via de bestaande kanalen.

Van simpel bubbelbad tot 'bouwkundig' zwemparadijs
Bovendien merkte Haarlemmer dat er nogal wat consumenten - door onbekendheid met de producten - achteraf merkten dat ze eigenlijk nét niet het ideale product hadden aangeschaft. Zo gebeurt het vrij vaak dat men een Wellness product koopt bij een bedrijf dat niet in de eigen regio is gevestigd. Dat is, bijvoorbeeld, voor de service achteraf niet echt handig.
Met name zwembaden en whirlpools kunnen technisch uitermate complexe producten zijn... Dat vraagt om een adequate service. Een bedrijf dat 100 kilometer verderop is gevestigd, zal niet zo snel even 'komen kijken'.
Van bovengronds kinderbadje tot compleet inpandig verwarmd 'bouwkundig' zwembad. Van simpel bubbelbad tot hi-tech whirlpool met alle toeters en bellen. Ofwel, van een paar honderd euro tot meer dan honderdduizend euro.
Op Wellness.nl vindt u alle producten, van talloze gerenommeerde fabrikanten, bij leveranciers in uw eigen regio.

Wat wilt u en waar kun u het vinden
Het is de bedoeling van Wellnesszoeker.nl om de juiste klant bij de juiste dealer te brengen. Daarom is het verstandig om vooraf uw wensen in kaart te brengen. En welk budget u wenst te besteden. Dankzij de simpele vragenlijsten op deze site kunt u lekker voorbereid naar de leverancier gaan. Terwijl de leverancier zich heel gericht kan voorbereiden op uw bezoek. U krijgt dan niet te maken met een waterval aan nieuwe informatie. U kunt zich beter op de belangrijke zaken concentreren, en daardoor een véél betere keuze maken. Zo voorkomt u dat een warm bad achteraf in een koude douche verandert.

Wellnesszoeker.nl streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van alle serieuze merken en dealers in Nederland. Waarbij 14 jaar ervaring in de Wellness-branche u de zekerheid biedt dat u op het juiste adres bent.


Tips voor aanschaf / Do's en don'ts

» Whirlpool

 • Ga naar een erkende leverancier met een eigen servicedienst en onderdelenvoorraad.
 • Koop uitsluitend een erkend merk, en geen zogenaamde 'containerkoopjes'. Onderdelen zijn meestal niet uitwisselbaar en wachttijden kunnen heel lang zijn. Een 2e hands model van een erkend merk is wel een optie. Mits aangeschaft bij een erkend dealer.
 • Denk van te voren goed na over wat voor jou belangrijk is. Ga in ieder geval altijd 'proefzitten' in een bad. De verschillen in diepte en pasvorm zijn enorm!
 • Koop geen bad op internet. Dit product is technisch te gecompliceerd en de service is daarom te belangrijk. Ook bij een particulier aanschaffen is riskant.
 • Hoe leuk ook, laat je niet verblinden door accessoires als tv's, inbouw speakers, et cetera. Zitcomfort, isolatie, hygiëne en geluidsniveau van de whirlpool zijn belangrijker.
 • Koop bij voorkeur bij een leverancier in de buurt. Dit vanwege onderhoud- en storingservice.

» Zwembad

 • Informeer altijd eerst bij gemeentelijk instanties naar de voorwaarden die plaatselijk gelden. Dit voorkomt teleurstelling achteraf. Goede leveranciers kunnen hierbij een nuttige rol spelen.
 • Een erkende leverancier heeft een eigen servicedienst en veel expertise in huis. Vraag naar gerealiseerde vergelijkbare projecten.
 • Informeer ook altijd naar met wie de leverancier samen werkt: tuin- of binnenhuisarchitect, hovenier, aannemer...
 • Denk vooraf goed na over het te besteden budget. Zonder budgetindicatie kan een leverancier simpelweg geen goed advies geven.
 • Realiseer dat de aanschaf en bouw van een zwembad enige tijd in beslag neemt. Producten dienen besteld te worden en mensen moeten worden ingepland. Omdat het een seizoensgebonden product is (tenzij het om een indoor bad gaat), is de werkdruk hoog in het seizoen. alles heeft altijd haast.
 • Koop niet bij een dealer met een prachtige site, maar zonder eigen servicedienst en meerjarige ervaring.
 • Maak vooraf de keuze voor belangrijke opties als inlooptrap, automatische afdekking en bijvoorbeeld een tegenstroom installatie. Niet alleen maken dergelijke opties een bad wezenlijk anders in het gebruik, achteraf zijn ze vaak erg lastig alsnog te realiseren.
 • Wees geduldig. Ervaring leert dat alles op de dag nauwkeurig plannen erg lastig blijft. Bedenk, u koopt het bad voor vele jaren. Opjagen zorgt voor afraffelwerk, en daar wordt u achteraf niet blij van.

» Sauna

 • Wilt u infrarood sauna of een traditionele sauna? Elk systeem heeft zijn eigen karakter. Laat u vooraf goed voorlichten door een erkende leverancier.
 • Een infrarood sauna kan absoluut niet zonder goede voorlichting worden gekocht. Er zijn verschillende infrarood frequenties, elk met een specifiek eigen doel. Een vakman weet hier alles van!
 • Waar wilt u de sauna voor gebruiken: ter ontspanning of therapeutisch.
 • Let op de constructie van de cabine. De bovenkant, bijvoorbeeld, dient goed geïsoleerd te zijn. Anders verdwijnt alle warmte.
 • Plaats een binnensauna uitsluitend in een ruimte die heel goed kan worden geventileerd!
 • Let goed op de gebruikte materialen. De zit- en ligbanken zijn van ander materiaal gemaakt dan de binnenwanden. Het materiaal moet goed gedroogd en harsvrij zijn. De buitenafwerking kan tegenwoordig zeer divers zijn.
 • Ga altijd naar een erkende saunaleverancier. Deze weet welke materialen geschikt zijn, en welke niet.
 • Let bij een maatcabine goed op de indeling! Zo mag bijvoorbeeld een kachel NIET onder schuine wand worden geplaatst!
 • Vraag gerust om een proef saunasessie in een sauna die overeenkomt met uw persoonlijke wensen. Misschien merkt u dan dat u zich niet lekker voelt in een kleine sauna. Het voorkomt in ieder geval teleurstelling achteraf.

jacuzzi, jacuzzi's, spa, spa's, spas, swimspa, zwemspa, hottubs, hot tub, hot tubs, spabad, spabaden, bubbelbad, bubbelbaden, whirlpool, whirlpools, zwembad, zwembaden,polyester zwembad, houten zwembad, starline zwembad, zodiac, cerland, indrapool, blokken zwembad, gardipool, pomaz, zwembad bouwen, zwembad bouwer, monoblok zwembad, rivierapool, polyfaser, zwembad kopen,poolluxx, starline, zwemvijver, zwembad aanleg, binnensauna, buitensauna, infrarood sauna, infrarood cabine, zelfbouw sauna, sauna op maat, panelen sauna, buiten sauna, sauna bouwpakket, zwembad bouwpakket, zwembad showroom, zwembad, sauna regio, blokken zwembad, Zwembaddealers, Saunadealers, Jaccuzidealers, regio